lördag 13 april 2013

Första ultraljudet

I onsdags åkte jag och P in för det första ultraljudet. KUB för att vara mer exakt, då de även gör ett NUPP-test kombinerat med blodprover för att se eventuella kromosomavvikelser.

Vilken otrolig upplevelse det var! Det lilla Trollet levde rövare där inne i magen och stökade runt massor! Helt otroligt att det kan röra sig då mycket utan att jag känner det ännu! Men så finns det ju också lite plats än så länge.

Trollet mätte 6 cm från huvud till rumpa och vi kunde se armar, ben, ett tickande hjärta, urinblåsan och magsäcken. Just det, vi kunde även se lite av navelsträngen och ryggraden.

Det var ett väldans bus och det var inte det lättaste att få bra bilder på nacken för NUPP-testet, men det gick. Om du får ett risktal på 0-200 erbjuds du att göra ett fostervattenprov, men vi hamnade på 15700 någonting, så det såg bra ut :-)

Ja, vad mer? Vi såg att vänsterhanden var mycket uppe vid ansiktet, att Trollet fick hicka en stund och då missade vi precis en kullerbytta, då ultraljudsmackapären lyftes bort två sekunder. Först var huvudet åt höger, sedan åt vänster helt plötsligt.

Helt underbart var det att se och nu väntar vi på nästa ultraljud som blir den 24 maj. Och: beräknat datum blev flyttat. 21 oktober är det dom gäller och idag, lördag, är jag 12+4. 5 dagar yngre än tidigare trott alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar