torsdag 7 mars 2013

Tufft illamående

De senaste dagarna har varit riktigt jobbiga. Ja, egentligen hela vecka 7+. Jag har haft väldiga problem med illamåendet och mina receptfria tabletter hjälpte tyvärr inte tillräckligt mycket. Jag har i princip bara legat på dagarna, haft svårt att äta och även mått illa på kvällstid och under natten.

Natten till tisdag var fruktansvärd, då jag vaknade vid halv fyra av ett extremt illamående. För att göra det hela ännu värre hade jag även migränkänningar. Jag kunde inte ligga ner, för då sköljde verkligen illamåendet över mig så pass att jag nästan fick panik. Det enda som fungerade var att sitta framåtlutad. P servade mig med tabletter, ätbart, drickbart, tröstande ord, kramar, ja allt. Men inget hjälpte. Så till slut blev det att flytta ner till soffan, för att se om vi kunde "bulla upp" mig där så pass att jag skulle kunna somna. Men icke. Till slut, framåt 6-snåret, lyckades jag somna, lutad över soffans armstöd. Strax därefter var det dags för P att kliva upp och gå till jobbet. Utan att ha sovit sedan min illamåendecirkus drog igång. Jag låg kvar i soffan och P fick ringa min chef och sjukanmäla mig. Som tur är så är hon väldigt förstående!

Vid halv åtta-snåret vaknade jag igen och var tvungen att äta något. Som tur var fanns det en förberedd smörgås i kylskåpet. Jag ringde dessutom till Kvinnohälsan, vilka är kanon, och fick en tid hos deras läkare dagen efter. Resten av tisdagen låg jag bara i soffan. När jag inte sov så stod Viasat Nature för underhållningen. Enda gången jag reste mig ur soffan var när jag behövde hämta något ätbart eller besöka badrummet. P kom hem på lunchen och fixade mat åt mig, vilken hjälte!

Natten till onsdag vaknade jag vid halv fyra (igen) med migrän. Och den kunde jag ju inte göra något åt, då alla tabletter har varningstext för gravida. Dubbla Alvedon fick tas för att dämpa det värsta så att jag skulle kunna somna om.

På onsdagen släpade jag mig till jobbet (kunde inte vara hemma pga deadlines som måste hållas). Jag hade tid hos Kvinnohälsan redan 8.30 och där fick jag Lergigan utskrivet. Tabletten tas ca 3 gånger/dag. Och vet ni, jag tror det fungerar! Visst, jag är fortfarande trött, men jag mår inte alls lika illa! Kvällen gick bra och jag var istället hungrig än alldeles illamående utan att få ner något ätbart. Och jag fick sova hela natten! Idag mår jag mycket bättre, men måste istället tugga på något konstant för att inte min mage ska brumma allt för högt. Jaja, hellre det! Nu håller jag bara tummarna för att Lergigan verkligen funkar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar